Ас мәзіріндегі тамақтардың пайдасы » 174 гимназия
Алматы қаласы
Білім басқармасының
"№174 мектеп-гимназия"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(727)351-26-14
Есепші бөлімі:
+7(727)399-51-19
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » » Ас мәзіріндегі тамақтардың пайдасы
19
февраль
2022

Ас мәзіріндегі тамақтардың пайдасы

Алманың құрамында С, В1, В2, Р, Е дәрумендері мен марганец, калий, кальций, фосфор, натрий, молибден, мырыш, барий микроэлементтері бар. Алмадағы темір қан айналым жүйесіне өте қажет. Сондай-ақ онда жасұнықтың өте көп бөлігі бар. Алма бауыр, бүйрек, асқазан, ішек жолдарының жұмыстарын жақсартады. Бет терісінің түсін жақсартып, жас әрі күтімді етіп көрсетеді. Холестерин мөлшерін азайтып, іш қатудың алдын алады, диареяны емдеп, иммундық жүйені нығайтады.

Қызылша - бұл үстелдегі дәмді көкөніс қана емес, сонымен бірге денсаулығымызды сақтау үшін емдік заттардың қоймасы. Органикалық қышқылдар асқазандағы тағамның жақсаруына көмектеседі, асқазан сөлін өндіруді қалыпқа келтіреді. Талшық ішек моторикасын жақсартады, оның қабырғаларын тазартады. Пектиндік заттар шірікке қарсы бактерияларды өлтіреді. Қызылша жұмсақ ішетін әсерге ие және созылмалы іш қатуды емдеуге көмектеседі.

Орамжапырақ өте ағзаға қажетті заттардың қоймасы. Оның адам ағзасы үшін пайдасы алуан түрлі.

1. Зәр шығару қызметі бұзылған кезде орамжапырақ шырыны таптырмас құрал.
2. Жүрек, қан тамырлары үшін аса пайдалы.
3. Бауырдың ауыруын жеңілдетеді.
4. Артық салмақтан зардап шегіп жүргендер үшін де пайдасы бар.
5. Буын ауруларына қыздырғыш ретінде пайдаланады.
6. Қант диабеті ауруына шалдыққан адамдарға қанттың мөлшерін азайту мақсатында ұсынады.

Осы беттің QR-коды:
QR-код этой страницы: