Ас мәзіріндегі тағамдардың пайдасы » 174 гимназия
Алматы қаласы
Білім басқармасының
"№174 мектеп-гимназия"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(727)351-26-14
Есепші бөлімі:
+7(727)399-51-19
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » » Ас мәзіріндегі тағамдардың пайдасы
24
февраль
2022

Ас мәзіріндегі тағамдардың пайдасы


Құрамында басқа өсімдіктердің құрамында түбірлік көкөністер мен қызылша жапырақтары сияқты пайдалы заттардың бай жиынтығы жоқ:

  • С, P, PP, U, B тобы витаминдері, А провитамині. Қызылша әсіресе фолий қышқылына бай (В дәрумені).9).
  • Биофлавоноидтар;
  • Аминқышқылдары (лизин, бетаин, валин, агринин, гистидин және басқалары).
  • Органикалық қышқылдар (лимон, мали, оксалин).
  • Микроэлементтер (мыс, темір, магний, күкірт, калий, кальций, мырыш, йод, фосфор, натрий, кобальт, цезий, рубидий, марганец).
  • Ақуыз бен майдың аз мөлшері.
  • Өсімдік талшығы және талшық
Алманың құрамында С, В1, В2, Р, Е дәрумендері мен марганец, калий, кальций, фосфор, натрий, молибден, мырыш, барий микроэлементтері бар. Алмадағы темір қан айналым жүйесіне өте қажет. Сондай-ақ онда жасұнықтың өте көп бөлігі бар. Алма бауыр, бүйрек, асқазан, ішек жолдарының жұмыстарын жақсартады


Осы беттің QR-коды:
QR-код этой страницы: