Ас мәзіріндегі тағамдардың пайдасы » 174 гимназия
Алматы қаласы
Білім басқармасының
"№174 мектеп-гимназия"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(727)351-26-14
Есепші бөлімі:
+7(727)399-51-19
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » » Ас мәзіріндегі тағамдардың пайдасы
28
февраль
2022

Ас мәзіріндегі тағамдардың пайдасы


Қарақұмықтың бірнеше пайдалы қасиеттері бар:
  • Қандағы қантты жақсарту: Қарақұмық орташа гликемиялық индекске ие (тамақтанғаннан кейін қандағы қанттың баяу өсуіне әкеледі), сондықтан қант диабетімен ауыратын науқастар үшін қауіпсіз және қандағы қант балансын жақсартқысы келетіндерге пайдалы. Қандағы қант теңгерімін сақтау денсаулықты сақтауға көмектеседі.
  • Жүрек денсаулығына пайдалы: Магний, мыс, талшық, кейбір ақуыздар мен өсімдік қосылыстары, мысалы рутин, жүрек денсаулығын сақтауға көмектеседі. Қарақұмық жарма мен жалған дәнді дақылдар арасында антиоксидант болып табылатын рутиннің ең көп мөлшеріне ие. Антиоксиданттар дене тіндерін тотығу стресстерінен қорғайды және қартаю процесін баяулатады. Рутин жүректі қорғайды, қан тамырларында тромбтардың пайда болу қаупін азайтады, қабынуды және қан қысымын төмендетеді. Қарақұмық жүрек ауруының қауіпті факторы болып табылатын холестеринді төмендететіні де анықталды

Қышқыл сүт өнімдерінің ішіндегі ең пайдалысы – сүзбе. Себебі оның құрамында адам ағзасына жеңіл сіңетін ақуызы аминқышқылға толы.  Олардың ішіндегі ең пайдалысы – метионин. Метионин бауырдың жұмысын реттеп, ағзаны уланудан сақтайды. Сонымен қатар ағзадағы холестерин деңгейін төмендетеді. Қан қысымды реттеп, ұйқыны жақсартады және стрестік жағдайларды болдырмауға көмектеседі.  Бір ауызбен айтқанда, сүзбенің адам ағзасына пайдасы өте зор.

Бал барлық ауруға дауа. Тіпті ұяшықтары да халық емінде кеңінен пайдаланылады. Мұны дәрігерлер де мойындап отыр. Балдың құрамындағы пайдалы элементтер араның денесінде бар. Тіпті ара уы да көп дертке шипа.  


Осы беттің QR-коды:
QR-код этой страницы: