Ас мәзіріндегі тағамдардың пайдасы » 174 гимназия
Алматы қаласы
Білім басқармасының
"№174 мектеп-гимназия"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(727)351-26-14
Есепші бөлімі:
+7(727)399-51-19
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » » Ас мәзіріндегі тағамдардың пайдасы
25
февраль
2022

Ас мәзіріндегі тағамдардың пайдасы


Сиыр сүтінде майлар шамамен 63 пайызды құрайды. Олар жүрек пен қан тамырлары үшін зиянды деп саналады, бірақ ғылыми дәлелі жоқ. Керісінше, ірімшік, майсыз сүт және қышқыл сүт өнімдері инсульт пен жүрек ауруларының қаупін төмендетеді. Бұдан бөлек, сүтте 4,73 пайызға дейін жүрек пен миға пайдалы май қышқылдары болады. Бұл қышқылдар тек көктем және жазда құнарлы шөппен қоректендірілген жануарлардан көп бөлінеді.
Мамандардың айтуынша, балдың адам денсаулығы үшін пайдасы көп. Атап айтқанда, бал қан құрамын жақсартады, ішкі ағзалардың қызметін жандандырады, иммунитетті арттырады, дененің физиологиялық қызметін, күш-қуатын қалпына келтіреді.Барлық құқықтар қорғалған.
Қазіргі әлемде сүзбе де өте танымал азық-түлік өнімі болып саналады. Ол оңай сіңеді және әртүрлі тағамдармен үйлесімді. Сүзбенің пайдалы қасиеттері өсіп келе жатқан ағзаның және егде жастағы адамдардың денсаулығына тамаша әсер етеді. Ол салмағын бақылайтындардың рационында да таптырмас.
Қарақұмық жармасының шамамен құрамы: ақуыз (ақуыз) - 12,8%, липидтер (майлар) - 3,2%, көмірсулар - 57%, диеталық талшықтар - 11,4%, су - 14%, моно-, дисахаридтер - 2, 1%, 100 г-дағы талшықтың 1,3% Қарақұмық құрамында B - B1, B2, B6, B8, B9 дәрумендері, P, E, A, PP, малеинді, . Микро және макро элементтері - темір, йод, мыс, мырыш, молибден, марганец, кремний, кобальт, хром, фосфор, кальций, натрий, магний, калий.

Осы беттің QR-коды:
QR-код этой страницы: