Ас мәзіріндегі тағамдардың пайдасы » 174 гимназия
Алматы қаласы
Білім басқармасының
"№174 мектеп-гимназия"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(727)351-26-14
Есепші бөлімі:
+7(727)399-51-19
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » » Ас мәзіріндегі тағамдардың пайдасы
01
март
2022

Ас мәзіріндегі тағамдардың пайдасы

Алманың құрамында С, В1, В2, Р, Е дәрумендері мен марганец, калий, кальций, фосфор, натрий, молибден, мырыш, барий микроэлементтері бар. Алмадағы темір қан айналым жүйесіне өте қажет. Сондай-ақ онда жасұнықтың өте көп бөлігі бар. Алма бауыр, бүйрек, асқазан, ішек жолдарының жұмыстарын жақсартады. Бет терісінің түсін жақсартып, жас әрі күтімді етіп көрсетеді. Холестерин мөлшерін азайтып, іш қатудың алдын алады, диареяны емдеп, иммундық жүйені нығайтады.

Қырыққабаттың пайдасы:
  • Қырыққабаттың ең үлкен пайдасы онда С дәруменінің мөлшері көптігінде. Оған қоса, қырыққабатта Е, В1, В2, В3, Р, РР, Н, каротин, D провитаминдері бар. 
  • Қырыққабаттың құрамында крахмал болмағандықтан және сахарозаның мөлшері аз болғандықтан, ол қант диабетімен ауыратын адамдар үшін пайдалы. 
  • Қырыққабаттың құрамында жасұнықтардың көптеп кездесуі себепті ол ішек қызмеін жақсартады. Сондықтан оны іш қату, геморрой кезінде пайдаланған тиімді. 
  • Құрамындағы жасұнықтар себепті қырыққабат атеросклероздың алдын алып, ағзадан шлактар мен холестеринді шығарады.
  • Қырыққабаттың құрамында U дәрумені бар. Бұл дәрумен асқазан-ішек жолдары жарасы, гастрит, ойық жаралы колитті емдеп, бауыр қызметін жақсартады.
  • Қырыққабаттың құрамында ағзадағы зат алмасуына міндетті түрде керек К дәруменінің көп мөлшері бар. Ол жаралардың тез жазылуына, қанның жылдам ұюына, сүйек пен тістердің дұрыс қалыптасуына, бауыр қызметіне көмектеседі.
 

Осы беттің QR-коды:
QR-код этой страницы: